Silový čtyřboj

Soutěž v silovém čtyřboji, která se konala 7. března 2024 v Teplicích, byla úspěšnou událostí. Zúčastnilo se jí v oficiální části devět závodníků a nabídla nám pohled na jejich sílu a dovednosti v různých disciplínách. 

Zde je přehled jednotlivých disciplín:

  1. Shyby na hrazdě: Závodníci se pokoušeli o co nejvíce opakování shybů na hrazdě s držením podhmatem. Tato disciplína testuje sílu jejich horních končetin a vytrvalost. Výsledky byly ohromující, a někteří závodníci dosáhli vysokého počtu opakování.
  2. Trojskok z místa: Zde šlo o to, jak daleko se dokážou závodníci odrazit z místa. Trojskok je technicky náročná disciplína, která vyžaduje koordinaci celého těla, správnou techniku a sílu nohou. Účastníci se snažili dosáhnout co nejdelšího skoku.
  3. Svis vznesmo na hrazdě: Tato disciplína testuje sílu středu těla a koordinaci. Závodníci se pokoušeli o co nejvyšší počet zvednutí nohou ve visu nad osu hrazdy. Bylo úžasné sledovat jejich vytrvalost a odhodlání.
  4. Tlaky (bench) s činkou s 75% hmotnosti cvičence: V této disciplíně šlo o maximální počet opakování, zvednutí činky vleže na lavici. Činka měla 75% hmotnosti závodníka, a tak byl zajištěn férový souboj lehčích a těžších závodníků. Každý závodník se snažil překonat sám sebe a dosáhnout co nejlepšího výsledku.

Celkově byla soutěž v silovém čtyřboji úspěšná a inspirující. Závodníci ukázali svoji sílu, vytrvalost a odhodlání. První čtyři závodníci byli nominováni na přebor České republiky stavebních škol v SILOVÉM ČTYŘBOJI. Vítězům pogratuloval a drobnou odměnu předal pan ředitel.

Gratulujeme vítězům a respekt všem zúčastněným! 🏋️‍♂️🏆.