Zahradníci zakončili školní rok

Naši žáci oboru zahradnické práce tento týden završili školní rok nezapomenutelnými aktivitami, které kombinovaly sport, přírodu a zvířata. Všichni si tak mohli užít pestrý program, který nejen obohatil jejich vědomosti, ale také poskytl spoustu zábavy a nových zážitků.

Soutěž v diskgolfu

Týden začal dynamicky – soutěží v diskgolfu, která se konala v místním parku. Tento sport, jenž je variací na klasický golf, ale hraje se s létajícími disky, si získal oblibu mezi žáky svou jednoduchostí a zároveň náročností na přesnost a strategii. Studenti si užili skvělou atmosféru, soutěžní duch a krásné počasí.

Návštěva botanické zahrady v Teplicích

Následovala návštěva botanické zahrady v Teplicích, kde měli žáci možnost obdivovat rozmanité druhy rostlin z celého světa. Prohlídka s odborným výkladem byla velmi poučná a inspirovala studenty k dalšímu studiu a práci v zahradnictví. Viděli exotické rostliny, sukulenty, kaktusy a mnoho dalšího, což rozšířilo jejich botanické obzory.

Výlet do zooparku v Chomutově

Týden byl zakončen výletem do zooparku v Chomutově, kde studenti strávili den mezi zvířaty. Zoopark Chomutov je největší zoologickou zahradou v České republice, specializuje se na chov zvířat z palearktické oblasti, která zahrnuje Evropu, severní Asii a severní Afriku. Mezi zvířaty, která zde mohli žáci vidět, patří například zubr evropský, tuleň kuželozubý, velbloud dvouhrbý, jeřáb popelavý a orlosup bradatý   .

Tyto aktivity přinesly našim žákům nejen zábavu, ale také nové vědomosti a zkušenosti. Děkujeme všem, kteří se na organizaci podíleli, a přejeme krásné prázdniny plné odpočinku a dalších dobrodružství!